Българската държава, чрез своите институции, е в непрестанен контакт с журналиста

...
Българската държава, чрез своите институции, е в непрестанен контакт с журналиста
Коментари Харесай

Гълъб Донев: В непрестанен контакт сме с Христо Грозев

Българската страна, посредством своите институции, е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев, доста преди информацията за неговото търсене от страна на Руската федерация да се трансформира в гореща новинарска тематика. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди днешното съвещание на Министерския съвет. 

„ Действията за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, както настояват някои. След час посланикът на Руската федерация в България Елеонора Митрофанова е извикана в Министерството на външните работи за пояснения по случая “, удостовери Донев. 

Премиерът уточни, че България не е била осведомена по формален път от съветската страна за повдигнати против Христо Грозев обвинявания. 

„ За нас този акт е недопустим. Той съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител.

Правителството, посредством Министерството на външните работи, ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене на българския жител Христо Грозев и ще упорства за цялостна информация по отношение на информацията за това решение. Добре е също да не забравяме, че в полза на сигурността на господин Грозев е дейностите за неговата отбрана от възможна опасност да не се показват декларативно в новинарските излъчвания “, сподели още Гълъб Донев. 

В началото на последното държавно съвещание за годината премиерът благодари на всички министри за свършената дотук работа. Той означи, че кабинетът зачита правилата на журналистическата специалност, призвана „ да е коректив на всяка власт “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР